Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Patinoare (olimpice, artificiale cu suprafaţă uscată, artificiale fixe şi mobile)

Patinoare artificiale cu suprafaţă uscată

Patinaj oricând, oriunde

Avem patinoarul ideal, patinoar artificial uscat care nu are nici o restricţie de sezon sau locaţie. Această pardoseală poate fi folosită pentru patinaj pe gheaţă  sau orice alt sport pe gheaţă la orice temperatură sau în orice sezon. Pardoseala este „uscată” – nu necesită ceară, ulei şi nu murdăreşte hainele în caz de cădere. Este uşor de asamblat şi nu necesită surse de răcire. Fie pentru distracţie, fie pentru diverse sporturi, este cu adevărat o pardoseală multifuncţională.

Pardoseala se compune din bucăţi individuale care se asamblează ca un puzzle, uşor de manevrat şi de asamblat, foarte ferm şi sigur după fixare. Pardoseala se poate folosi la temperaturi între -35˚C  şi +70˚C şi având în vedere că nu necesită echipamente de răcire, costurile cu energia electrică sunt scăzute. Un avantaj important este faptul că suprafaţa se poate utiliza pe ambele părţi: până la 20 de ani pe o parte, după care se poate întoarce. Este ignifugă şi certificată FDA. Un alt avantaj este faptul că  atunci când copiii se joacă, orice cade accidental pe suprafaţa de gheaţă, se poate ridica şi folosi în continuare deoarece nu este nici o substanţă pe suprafaţă.
Pentru practicarea sporturilor de performanţă, se potriveşte pentru:

 • hochei pe gheaţă
 • patinaj artistic
 • alte sporturi pe gheaţă

Acest tip de patinoar este un material sintetic. Fiecare panou măsoară 1m x 2 m şi are o grosime de 20 mm. Componentele individuale pot fi uşor manevrate de două persoane. Aceste panouri pot fi instalate pe orice suprafaţă bază , cu condiţia să fie suficient de rezistentă, solidă şi plană. Această planeitate se poate crea prin instalarea unei suprafeţe lemnoase. Se instalează direct pe suprafaţa bază fără alte straturi intermediare. Posibilitatea de a oferi o pardoseală fără multiple straturi intermediare, a fost o prioritate pentru a putea păstra sistemul de îmbinare propus.

Mantinela  poate să fie fixă sau gonflabilă. Cu versiunea gonflabilă, se pierde posibilitatea de expunere de bannere publicitare. În cazul panoului fix, bannerele sponsorilor se pot lipi cu adeziv sau se pot aplica folosind magneţi.

Acest tip de patinoar necesită puţină întreţinere. Este nevoie ca suprafaţa să fie ştearsă şi pregătită pentru altă zi de distracţie. Din când în când este recomandată o curăţare mai atentă, cu o maşină specială şi un lichid pentru pardoseli. Lichidul nu va lăsa urme după aplicare, iar pardoseala îşi va păstra caracteristicile ei unice de gheaţă artificială uscată. Pardoseala este impermeabilă, ţine praful la distanţă, rezistentă la caldură şi raze UV, demagnetizată şi rezistentă la substanţe chimice. În mai puţine cuvinte, nu se lipeşte nimic de ea.

Referinţe:

 • Directia Judeteana de Sport Iasi - 300mp
 • Club Sportiv Unirea Focsani – 315 mp.
 • Polonia, complex pe malul mării – 300 mp ;
 • Dubai, în mall - 75 mp;
 • Olanda, patinoar de antrenament hochei pe gheaţă Heerenveen - 600 mp;
 • Turcia, în campus în Ankara -200 mp ;
 • Danemarca, festival Roskilde -1 000 mp.

 

Patinoare olimpice

 Patinoarele de nivel profesional sunt patinoarele olimpice care ajung la dimensiunile omologate de Federaţia Internaţională de Hochei pe Gheaţă, adică 60 m X 30 m, 1.800 mp. Un asemenea patinoar este format din 3.000 metri liniari de ţevi din polietilenă prin care circulă agentul de răcire, glicolul, are în dotare unitatea de răcire, chillerul, care este motorul acestui patinoar şi are jur împrejurul inelului de gheaţă o mantinelă din sticlă securizată şi suport de oţel conformă cu ultimele norme internaţionale.

În România suntem subantreprenorul executant al Patinoarului Olimpic de la Braşov cel mai modern patinoar din ţară, construit pentru Jocurile Olimpice pentru Tineret ce vor avea loc în 2012 .

 

Patinoare  artificiale fixe şi  mobile:

 • Pentru un eveniment deosebit de iarnă
 • Asigurăm livrarea sistemului complet -furnizare, transport, montare, servicii post vânzare
 • Costuri reduse de utilizare şi întreţinere
 • Timp redus de montare şi demontare
 • Formare rapidă a gheţii
 • Calitate
 • Consum de energie electrică extrem de redus
 • Nu are efecte negative asupra mediului
 • Gheaţă de calitate garantată în condiţii de vreme nefavorabilă
 • Simplu şi rafinat

Principiul după care sunt construite şi instalate aceste patinoare este unul foarte simplu: baza de aluminiu se despătureşte pe o suprafaţă moale. Acest sistem este constituit dintr-o serie de elemente de 1 metru înălţime, care se îmbină cu uşurinţă. Lungimea standard este de 30 de metri dar acest aspect poate varia în funcţie de patinoar. Agentul de răcire este pompat uniform pe întreaga suprafaţă. Acest fluid este răcit de instalaţia de îngheţare semnificativ sub punctul de îngheţ. Apa care intră în contact cu această suprafaţă/bază îngheaţă creând un strat de gheaţă.

Patinoarul mobil cu suprafaţă de aluminiu este constituit dintr-o serie de elemente pliante care se îmbină cu uşurinţă folosind o cuplare cu acţiune rapidă. Putem întinde un patinoar de 600 m² în aproximativ două ore. Mantinela replica ceasuri din jurul patinoarului este fixată solid în stratul de gheaţă, astfel încât necesită, de asemenea, foarte puţină atenţie. Toate conductele sunt îngheţate sub stratul de gheaţă. Acest lucru înseamnă că nu mai este necesară protecţie împotriva actelor de vandalism.

Datorită proprietăţilor îmbunătăţite ale acestui sistem din aluminiu în combinaţie cu reglajele fine ale maşinilor de răcire, veţi economisi în ceea ce priveşte costurile cu energia electrică. Cea mai mare economie măsurată este de 36%.  Patinoarele funcţionează pe baza unui sistem de răcire numit glicol, care circulă prin sistemul podelei de aluminiu.

Vântul, soarele şi ploaia combinate cu temperaturile ridicate pot duce la topirea gheţii la un moment dat, dar circulaţia  eficientă a agentului de răcire joacă un rol important în acest caz. După  ploaie, patinoarul se usucă repede şi chiar în condiţii nefavorabile acesta poate rămâne deschis.

Cerere Oferta

       

 

Erima Kappa Janssen & Fritsen Sika